05 de setembre de 2019
05.09.2019
Diari de Girona

Un major consum de refrescos ensucrats s'associa a un augment de mortalitat

Ho revela un informe internacional basat en una població de 452.000 persones de 10 països europeus seguits durant 16 anys El treball no ha detectat cap associació amb el càncer

05.09.2019 | 00:40
Un major consum de refrescos ensucrats s'associa a un augment de mortalitat

Beure dos o més vasos de refrescos ensucrats al dia, per comparació amb prendre'n menys d'un al mes, està associat a més risc de mort, segons un estudi internacional basat en una població de 452.000 persones de 10 països europeus seguits durant 16 anys.

L'estudi, que es va publicar ahir a la revista científica JAMA Internal Mediqui, ha comptat amb la participació d'investigadors de l'equip de Nutrició i Càncer de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) i de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

Els autors de l'estudi suggereixen que les troballes del treball donen suport a les iniciatives de salut pública per limitar el consum de refrescos. En concret, la investigació va trobar més risc de mort per malalties circulatòries associades a consumir dos o més vasos al dia de begudes refrescants i més risc de mort per malalties digestives associades també a beure un o més d'un got al dia.

A l'estudi, d'una altra banda, no es va observar cap associació entre el consum de begudes refrescants i la mortalitat per càncer. Aquests són els principals resultats de l'anàlisi de dades de l'estudi EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition) corresponents a un seguiment entre els anys 1992 i 2000 del consum de begudes refrescants de gairebé mig milió de ciutadans europeus.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook