El Sindicat d'Infermeria Satse ha criticat que de les 17 conselleries de Salut de les comunitats autònomes únicament la de Balears estigui dirigida per una infermera, la consellera de Salut i Consum del Govern, Patricia Gómez, quan aquest col·lectiu és «el més nombrós del sistema sanitari».

Segons el sindicat, dels 17 consellers de Sanitat a Espanya, 11 són metges, dos són advocades, dos són graduades socials i una és economista. L'única infermera és Patricia Gómez.

A més, Satse afirma que el col·lectiu d'infermers ha experimentat en els últims anys un «inqüestionable desenvolupament en els àmbits formatiu, professional i laboral» que no ha anat de la mà amb un avanç en l'àmbit «directiu i de responsabilitat administrativa i política». Així mateix, indiquen que l'absència d'infermers «també es produeix en altres càrrecs de responsabilitat sanitària». D'altra banda, des del sindicat també critiquen la dificultat de les dones d'accedir a càrrecs de responsabilitat en la majoria dels àmbits professionals.