19 de setembre de 2019
19.09.2019
Diari de Girona

Més de 4.000 metges tractaran els últims avenços en cardiologia

La jornada tindrà lloc a Barcelona del 17 al 19 d'octubre i els diners recaptats es destinaran a la Fundació Espanyola del Cor

19.09.2019 | 00:12
Més de 4.000 metges tractaran els últims avenços en cardiologia

Més de 4.000 cardiòlegs, metges de primària, investigadors, internistes, epidemiòlegs i infermers participaran al Congrés de Malalties Cardiovasculars que se celebrarà a Barcelona del 17 al 19 d'octubre organitzat per la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC).

El congrés coincidirà amb el 75 aniversari del SEC, que el celebrarà amb un concert al Palau de la Música de Barcelona la vigília de l'inici del congrés, la recaptació del qual es destinarà a la Fundació Espanyola del Cor (FEC).

En el concert, l'Orquestra Simfònica del Vallès interpretarà, el 16 d'octubre a les 20.00 hores, bandes sonores de pel·lícules conegudes.

Durant el Congrés, segons van informar els organitzadors, es presentaran un miler de comunicacions, hi haurà 140 sessions de formació i es concediran un milió d'euros per a beques d'investigació cardiovascular.

Les sessions se centraran en la revisió dels últims avenços en medicina cardiovascular, incloent sessions pràctiques i participatives per a grups especialitzats en temes més concrets.

«Els principals avenços que es presentaran seran en temes com la insuficiència cardíaca, intervencionisme sense cirurgia, arrítmies i les últimes evidències en la prevenció del risc cardiovascular», segons va avançar el president del congrés i cardiòleg de l'hospital Vall d'Hebron, Arturo Evangelista.

El congrés, segons Evangelista, també aportarà resultats en molts camps com en malaltia coronària i atencions agudes, noves aplicacions de la imatge cardíaca, malalties genètiques, cardiopaties en la dona o cardio-oncologia. També es presentaran i discutiran les Guies de Pràctica Clínica de la Societat Europea de Cardiologia.

A més, per primera vegada, segons Evangelista, «aquest congrés agrupa cardiòlegs i professionals d'infermeria dedicats a la cardiologia».


Beques i premis

La Societat Espanyola de Cardiologia, a través de la seva convocatòria anual de Projectes d'Investigació, Beques i Premis destinats a iniciatives relacionades amb la investigació i / o la formació en la investigació, pretén contribuir a la consecució d'un dels seus principals objectius, que és la lluita eficaç contra les malalties cardiovasculars.

Així, s'establiran premis a les Millors Comunicacions presentades al Congrés de les Malalties Cardiovasculars. Les bases per participar-hi estaran disponibles a partir del febrer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook