Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Fisioteràpia, Girona acollirà el pròxim dissabte, 28 de setembre, una jornada especial per apropar al conjunt de la població quines són les funcions i els beneficis de la fisioteràpia per millorar la salut i el benestar dels ciutadans. Amb el títol Posa't en marxa...nòrdica!, la ruta -que ja estarà marcada- s'iniciarà a dos quarts de 10 a la zona de la Copa de la Devesa i es seguira un recorregut de tres quilòmetres i mig que finalitzarà amb un esmorzar saludable per a tots els assistents. La marxa és oberta a tot el públic i hi haurà un punt d'informació per conèixer i aprendre sobre la fisioteràpia. L'activitat finalitzarà pels volts de dos quarts de tres de la tarda.

Dia Mundial de la Fisioteràpia

El 8 de setembre, Dia Mundial de la Fisioteràpia, es commemora la creació, l'any 1951, de la World Confederation for Physical Therapy, l'organització que agrupa entitats de representació dels professionals de la fisioteràpia arreu del món. Des de fa uns quants anys, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya celebra el seu particular Dia de la Fisioteràpia (DiFT) amb activitats commemoratives arreu del territori, que van més enllà del 8 de setembre. Enguany els DIFT del CFC seran el 28 de setembre a Tortosa, Torredembarra, Vic i Girona, el 29 de setembre a Vallfogona de Balaguer, el 4 d'octubre a La Seu d'Urgell i el 5 d'octubre a Barcelona.

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya és el col·legi professional que defensa els interessos del col·lectiu de fisioterapeutes catalans i que alhora vetlla per l'assoliment de les bones pràctiques en fisioteràpia.

Actualment, compta amb més de 10.500 col·legiats i col·legiades, per als quals es porten a terme accions de formació, orientació, assessorament, defensa i difusió de la professió.