El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya va reiterar ahir la seva petició a la Generalitat perquè aprovi l'obligatorietat de vacunar contra la ràbia, després de conèixer-se un nou cas de contagi d'aquesta malaltia d'un animal a una persona a Ceuta. Amb motiu del Dia Mundial Contra la Ràbia, que se celebra dissabte, els col·legis de veterinaris de les quatre províncies catalanes van denunciar que Catalunya és una de les quatre comunitats autònomes espanyoles on no és obligatori vacunar contra la ràbia. Els veterinaris van expressar la seva «preocupació» perquè consideren que sense la vacuna «no es pot controlar correctament la ràbia al nostre país».

Per això, a més de demanar que la vacuna sigui obligatòria, van instar el Govern a fer campanyes de conscienciació sobre la importància d'administrar-la.

La presidenta del Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya, Cori Escoda, va explicar que «per garantir la salut dels humans, és necessari que els animals que conviuen amb nosaltres estiguin sans».