Arriba la segona edició del CantEM per l'Esclerosi Múltiple, el concert solidari a benefici de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi) per fer més visible la malaltia a ulls de la societat i solidaritzar-se amb les persones que la pateixen, a més de recaptar fons a favor de la lluita contra aquesta malaltia.

L'acte, que enguany se celebrarà el divendres 4 d'octubre a les 9 del vespre, tindrà lloc a l'Aula Magna de la Universitat de Girona -església de Sant Domènec-, i anirà a càrrec de cinc corals de les comarques gironines: Coral Cypsella de Sant Feliu de Guíxols, Cor de Cambra de la Diputació de Girona, Coral Vall d'Aro de Castell Platja d'Aro i Taller de Veu i Cor de Grau Mig de l'Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols.

Iniciativa conjunta

Aquesta és una iniciativa promoguda per persones que pateixen aquesta malaltia neurològica crònica, la Unitat de Neuroimmunologia i Esclerosi Múltiple Territorial de Girona, l'Idibgi, la Universitat de Girona i els hospitals Dr. Josep Trueta i Santa Caterina. Els diners recaptats aniran destinats al grup de recerca en Neurodegeneració i Neuroinflamació de l'Idibgi per impulsar projectes d'investigació per millorar la qualitat de vida de les persones afectades.

Les entrades tenen un preu simbòlic de 10 euros i els nens tindran entrada gratuïta. Es podran adquirir el mateix dia de l'actuació, tot i que també es poden comprar de forma anticipada a diversos establiments de Girona, com la Sabateria Peacock, Esports Parra-Outlet i la creperia Vasarely Center.

La finalitat de l'Idibgi és promoure, desenvolupar, gestionar i difondre la recerca biomèdica en l'àmbit de les comarques de Girona. Des de l'any 2008 té caràcter públic, amb l'entrada de la Generalitat en els òrgans de govern.