El govern francès finança el 100% de les despeses relacionades amb els anticonceptius i la interrupció voluntària de l'embaràs de les adolescents d'entre 15 i 17 anys. La mesura s'aplica des de 2013 i, des d'aleshores, el nombre d'avortaments en aquesta franja d'edat s'ha reduït en un terç.

És per això, que l'executiu Emmanuel Macron vol ampliar la cobertura actual i fer-la extensiva a les menors a partir de 12 anys. Segons el projecte de llei, gairebé mil nenes d'entre 12 i 14 anys es queden embarassades cada any a França i, d'elles, 770 acaben interrompent el seu embaràs.

Dels 759.000 nadons que van néixer a França l'any 2018, uns 12.000 tenien una mare de menys de 20 anys. Segons les xifres de l'INSEE, set nadons tenien una mare de 13 anys; i 77, de 14 anys.

El ministeri de Sanitat ho té en estudi

El passat mes de juny, va trascendir que el Ministeri de Sanitat estudiava la gratuïtat dels preservatius per prevenir malalties de transmissió sexual. No obstant això, va aputantar que es tractava d'una proposta "molt immadura" i el finançament de la qual es trobava "en discussió".