Una dieta rica en greixos i fructosa altera la capacitat del fetge per metabolitzar lípids, segons ha posat de manifest un estudi dirigit per experts de l'Escola de Medicina de la Universitat de Harvard en el qual han col·laborat investigadors del CIBER d'Obesitat i Nutrició (CIBEROBN), adscrits a l'Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB).

L'objectiu del treball, publicat a la revista Cell Metabolism, ha estat analitzar la interacció de les begudes ensucrades amb fructosa i la dieta alta en greixos perquè els menús que se serveixen als restaurants de menjar ràpid sovint combinen aquests elements.

«L'evidència anecdòtica suggereix que la ingesta combinada d'aquests aliments condueix a resultats pitjors de salut però es desconeix el mecanisme pel qual això pot ser cert», van comentar les investigadores Dolors Serra i Laura Herrero de l'IBUB.

En aquest treball, els experts han comparat els efectes metabòlics dels dos sucres més consumits, fructosa i glucosa, a grups de ratolins sotmesos a sis dietes diferents: menjar regular, menjar alt en fructosa, menjar alt en glucosa i dieta alta en greixos entre d'altres.