24 de octubre de 2019
24.10.2019
Diari de Girona

Ecografies per comprovar les artèries en el Dia Mundial de l'Ictus al Trueta

Durant el matí de dilluns, professionals de la Unitat d'Ictus del Servei de Neurologia atendran usuaris al vestíbul de l'hospital També es faran tallers de ioga, origami, disfàgia, el mètode Ronney Gardiner i una conferència sobre la música com a teràpia

24.10.2019 | 00:18
Ecografies per comprovar les artèries en el Dia Mundial de l'Ictus al Trueta

L'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta commemorarà dilluns el Dia Mundial de l'Ictus oferint proves ecogràfiques i difusió d'informació per a aquells usuaris que ho vulguin. De 9 a 13 h, al vestíbul del centre hospitalari acollirà professionals de la Unitat d'Ictus del Servei de Neurologia de l'hospital Dr. Josep Trueta que informaran sobre la malaltia i realitzaran ecografies de Doppler per comprovar l'estat de les artèries de tothom qui hi estigui interessat, ja que el resultat d'aquesta prova pot indicar un factor que predisposi a patir la malaltia.

Les persones interessades a fer-se les proves han de demanar hora per tal d'evitar les esperes, trucant al 972 940 262 fins demà, entre les 9 h i les 12 h. S'habilitaran dos aparells d'ecografia de Doppler al vestíbul per fer la prova, que dura uns deu minuts, a dues persones alhora. Si no s'ha demanat hora també s'atendrà a usuaris, però en aquest cas l'espera pot ser més llarga.

A part d'aquesta activitat, professionals d'infermeria del servei també mesuraran la pressió arterial i la glucèmia de qui ho vulgui. A més d'aquests controls, per tal de prevenir l'aparició dels infarts cerebrals, els especialistes també faran recomanacions de mesures preventives, com són fer exercici físic moderat, mantenir una dieta sana i equilibrada baixa en sal i greixos, i evitar fumar.


Tallers i una conferència

A més, aquest any, la Unitat d'Ictus del Trueta en col·laboració amb l'Associació d'Ictus de Girona i l'Hospital Sociosanitari Mutuam Girona organitzaran al matí tallers de ioga, d'origami, de disfàgia i del mètode Ronnie Gardiner per a pacients que han patit un ictus. Donat que les places són limitades, es recomana que també es demani hora al mateix telèfon. Les activitats del matí finalitzaran amb una conferència a càrrec de Samira González, fisioterapeuta de l'Hospital Sociosanitari Mutuam Girona, La música com a eina terapèutica: el ritme per al cos i les cançons per al llenguatge. Experiències d'una Unitat Neurològica Integral. Tot seguit, es farà un col·loqui sobre experiències personals de pacients amb ictus. D'altra banda, el 10 de novembre tindrà lloc la primera cursa solidària per l'ictus a Girona i les inscripcions estan obertes.

L'ictus és la segona causa de mort i la primera d'invalidesa. Es calcula que una de cada sis persones en patirà un al llarg de la seva vida. Cada any, 1.700 gironins pateixen un infart cerebral, i només el 50 % arriben a l'hospital dins les primeres sis hores des de l'inici de l'afectació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook