La Fundació Esclerosi Múltiple i Bonpreu i Esclat col·laboren junts per primer cop en l'organització de la 12a edició de la campanya solidària Una poma per la vida, una iniciativa que té com a objectiu sensibilitzar l'opinió pública respecte a l'esclerosi múltiple (EM), una malaltia neurodegenerativa amb la qual conviuen prop de 9.000 persones a Catalunya.

La campanya es portarà a terme demà i dissabte als supermercats Bonpreu i Esclat. Com a novetat aquest any, les pomes solidàries provindran de les comarques de Lleida i de Girona, en una aposta pel producte de proximitat i de qualitat, que contribueix a protegir l'economia local i el medi ambient. A més, l'embolcall on anirà la poma és de paper.

Una altra novetat respecte a les edicions anteriors és que les pomes estan especialment pensades per regalar, ja que inclouen quatre missatges divertits a triar: «Aquesta poma té cor i és per a tu», «Ets la pera... però et regalo una poma», «Havia pensat en regalar-te una cosa sana... i he descartat l'enciam», «La temptació no és la poma, ets tu!». D'aquesta manera, amb la compra de pomes solidàries, a banda de contribuir a una bona causa, també es promouen hàbits saludables. Diverses cares conegudes com el presentador de televisió Quim Masferrer, la periodista Xantal Llavina, l'actriu Lloll Bertran i el Mag Lari apadrinen aquest any la iniciativa.

Voluntaris d'arreu del territori català animaran la gent a comprar i regalar pomes a 1,5 ? als supermercats Bonpreu i Esclat. Com cada any, també es podran comprar pomes virtuals a la web de la Fundació Esclerosi Múltiple.

Concretament, a la demarcació de Girona es podran trobar pomes solidàries a un total de 40 establiments de 28 municipis diferents.

La recaptació de totes les pomes venudes es destinarà íntegrament a la Fundació Esclerosi Múltiple, que treballarà per promoure iniciatives per acompanyar les persones amb EM des del moment del diagnòstic i oferir els serveis necessaris en funció de l'evolució de la malaltia: neurorehabilitació, intermediació laboral o suport psicològic.

La companyia quimicofarmacèutica Bayer s'ha unit, un any més, a la campanya i farà una donació de 1.500 euros.

L'esclerosi múltiple és una malaltia neurològica crònica del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. No és hereditària, ni contagiosa ni mortal, però no té cura i avui dia és la segona causa de discapacitat neurològica en adults joves, és a dir, en persones entre els 20 i 40 anys, i afecta sobretot les dones.