La setmana passada, el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) va impulsar un vídeo per conscienciar sobre la importància de la reanimació cardiopulmonar al ritme de Stayin' Alive dels Bee Gees. L'acció es desenvolupa en una peixateria, quan un noi cau desplomat mentre l'atenen. Amb un to humorístic, el vídeo del SEM vol captar l'atenció del públic i engrescar-lo a practicar la reanimació cardiopulmonar amb una cançó que marca perfectament el ritme que s'ha de seguir quan es fan les compressions toràciques.

La reanimació cardiopulmonar pot salvar la vida de la persona que pateix una aturada cardiorespiratòria, i avui dia només es realitza a 1 de cada 5 persones que la pateixen fora de l'hospital.

Sota el lema d'aquest any, Tots els ciutadans del món poden salvar una vida, i l'etiqueta #JofaigRCP, el SEM va organitzar també una sèrie d'activitats per involucrar tant els adults com els nens en una tècnica que salva vides i en l'alerta als serveis d'emergències. La setmana passada, a deu municipis arreu de Catalunya, professionals voluntaris del SEM van ensenyar de manera teòrica i pràctica a fer maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP); el ritme de les compressions, la pressió que cal fer i la ventilació adient.