El Sindicat d'Infermeria SATSE Catalunya ha inaugurat avui, a les 9 del matí a l'hotel Ultònia, unes jornades pràctiques per a professionals de la infermeria per facilitar-los eines per gestionar l'estrès laboral.

«La feina d'infermeria implica un constant contacte amb persones que molts cops estan en situacions d'estrès: ja siguin els malalts, els acompanyants o l'equip de treball mateix», expliquen des del Sindicat d'Infermeria SATSE Catalunya. «Saber reaccionar de la millor manera és essencial per conservar el nostre propi benestar emocional, és per això que l'organització ha decidit muntar unes jornades de coaching que ensenyin als professionals gironins de la infermeria eines que els permetin gestionar millor aquest tipus de situacions». Per fer-ho s'ha comptat amb Clara Granados, coach emocional amb una llarga trajectòria ajudant equips de treball.

Granados explica que «el coaching no és una teràpia, sinó que és una tècnica que ens posa una un mirall al davant». Així, els assistents reflexionaran sobre la manera en la qual actuen en circumstàncies conflictives, les motivacions dels altres per actuar com ho fan i la manera en què cadascú pot reaccionar perquè la situació no empitjori i la resolució sigui més favorable des d'un punt de vista emocional.

Recursos per al dia a dia

«Davant d'un conflicte sempre tendim a culpabilitzar els altres. Per això cal, primer de tot, posar-nos davant d'aquest mirall: què puc fer jo? Què està a les meves mans? Què estic disposat a fer per revertir aquesta situació? Arribats a aquest punt, hem de cultivar l'empatia intentant entendre els esquemes mentals de l'altre, els seus perquès. Així podrem valorar la situació des d'un altre prisma sense sentir-nos atacats», explica Granados.

Intel·ligència emocional

«Treballar la intel·ligència emocional és essencial, ja que pocs hem estat educats en aquest sentit», assegura la coach, i afegeix que «cal acceptar i identificar els sentiments que ens provoquen els estímuls externs perquè fer-ho ens permetrà gestionar-los d'una manera que no ens generi estrès».

La formació constarà de dues sessions el 24 d'octubre i el 20 de novembre i són gratuïtes per a infermeria.

Segons apunten diversos estudis, el col·lectiu d'infermeria és un dels més susceptibles a patir estrès laboral.