La Fórmula Palafolls, ideada i creada pel Dr. Eduardo Mill, metge de família de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ha estat distingida per la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària (SEMERGEN) coincidint amb el seu 41è congrés nacional.

L'estudi ha estat escollit com el tercer millor treball que s'ha publicat a la revista Medicina de Família -editada per una publicació de referència pels metges i metgesses d'atenció primària.

Gràcies a la simplicitat d'aquesta equació matemàtica es pot conèixer el percentat ge de greix que constitueix el pes del pacient, i encara que existeixen moltes fórmules amb aquest objectiu, és difícil aplicar-les a les consultes de primària per la seva complexitat de

càlcul o bé perquè requereixen una gran quantitat de dades antropomòrfiques i que no sempre es poden obtenir en poc temps. I és que en una consulta d'atenció primària impera l'agilitat a l'hora d'atendre els pacients. L'objectiu de la revista és promoure la investigació i la competència professional de metges d'atenció primària.