Durant les properes setmanes els centres d'atenció primària de la demarcació de Girona administraran gratuïtament la vacuna de la grip -especialment recomanada a les persones susceptibles a patir els seus efectes, com ara les que tenen

malalties cròniques, la gent gran, les dones embarassades, els professionals de l'àmbit sanitari i col·lectius de serveis essencials.

D'una banda, les quatre àrees bàsiques de salut (ABS) de la Garrotxa -Olot, Besalú, Sant Joan les Fonts i la Vall d'en Bas- duran a terme diverses acions per potenciar la vacunació. Com a novetat d'enguany, s'habilitarà una consulta d'infermeria només per fer vacunacions de la grip durant les tres primeres setmanes de la campanya vacunal, fins al 17 de novembre, per tal de facilitar i agilitzar la vacunació. Així, serà la primera vegada que els pacients podran agafar cita per internet. A banda d'aquesta novetat, els usuaris del CAP Garrotxa també podran continuar agafant cita amb la seva infermera habitual per posar-se la vacuna. Per tal d'informar la ciutadania sobre els beneficis i la importància de la vacunació, els professionals sanitaris de la Garrotxa faran xerrades a diferents punts de la ciutat, com ara el centre d'exposicions de La Caixa o casals de gent gran.

D'altra banda, els Serveis Integrals del Baix Empordà distribuiran les vacunes a les quatre ABS de Palamós, la Bisbal d'Empordà, Torroella de Montgrí i Palafrugell. Durant els primers dies, els infermers i infermeres dels Centres d'Atenció Primària i dels consultoris del Baix Empordà obriran agendes específiques per vacunar a tothom qui ho sol·liciti i pertanyi a algun col·lectiu de risc a qui es recomani vacunar. A banda, l'hospital de Palamós també vacunarà a les consultes de VIH, a la Unitat Mèdica Ambulatòria que atén a pacients crònics i l'Hospital de Dia Mèdic. A Palafrugell i Palamós, també es visitarà als casals de gent gran per vacunar els majors de 60 anys, un dels grups de risc. Internament, també es reforçarà el missatge de la importància de la vacunació antigripal a les entrades dels centres, el circuit de televisió intern i totes les consultes. Una de les novetats d'aquesta campanya és que es pot demanar hora a través de la nova App de SSIBE.

Per últim, l'ABS de l'Escala disposa de 1.750 vacunes antigripals per fer front a la campanya contra la grip que ha començat aquesta setmana, una xifra similar a la de l'any passat. Es disposa de dos tipus de dosis: el Chiroflu, indicat per a nadons a partir dels 6 mesos i que es pot administrar a totes les persones incloses als grups de risc, i el Chiromas, preparat per a usuaris a partir dels 65 anys que tinguin factors de risc. Per rebre-la cal demanar hora prèviament.