El Grup de Recerca en Anatomia Clínica, Embriologia i Neurociència (NEOMA) és un grup multidisciplinari format per professors i investigadors del Departament de Ciències Mèdiques de la Universitat de Girona. A més de la docència i la investigació, entre els objectius del grup destaquen la divulgació científica i la difusió a la ciutadania d'una manera didàctica i entenedora.

Aquest any 2019 es compleixen deu anys de la fundació del grup Neoma a la Universitat de Girona, i per a aquesta ocasió, en aquest cicle es pretén fer arribar a la societat els resultats de la recerca en els àmbits de l'anatomia clínica, l'anatomia aplicada i del dolor patològic associat a la fibromiàlgia i a les lesions del sistema nerviós.

Avui tindrà lloc l'obertura que comptarà amb la presència de la Dra. Maria Pla de Sola Morales, vicerectora de Recerca i de Transferència de Coneixement. La conferència titulada « NEOMA: 10 anys de docència i recerca a la Universitat de Girona» anirà a càrrec del Dr. Francisco Reina de la Torre, la Dra. Anna Carrera Burgaya, el Dr. Pere Boadas Vaello i el Dr. Enric Verdú Navarro

Totes les activitats tindran lloc els dijous a les set del vespre a l'Aula Magna de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

Programa

L'aprofundiment en l'anatomia per a la millora en el diagnòstic clínic serà la següent xerrada, dijous que ve, a càrrec d'investigadors de NEOMA. El 21 de novembre tindrà lloc una conferència sobre fibromiàlgia a càrrec d'un investigador de NEOMA i el coordinador de la Unitat del Dolor del Trueta. En les altres xerrades es tractaran temes com les tècniques quirúrgiques basades en nous coneixements anatòmics, noves estratègies de diagnòstic i de tractament del dolor patològic, models de recerca en cirurgia plàstica i fàrmacs contra el dolor neuropàtic.