Moltes vegades les creences més esteses no són falses notícies: són realitats contrastades pels experts. Per això entre tots els mites que envolten el procés de perdre pes n'hi ha un que no ho és tant. I és el que beure aigua aprima. Ho diuen els mateixos nutricionistes: beure un got d'aigua abans de cada àpat ajuda a satisfer la gana, a omplir l'estómac i, per tant, a aprimar-se. Però aquí no acaba la cosa.

"A més de ser la millor beguda que li pots donar al cos, l'aigua és la teva aliada per a la pèrdua de greix", afirma el nutricionista Miquel Gironès fent èmfasi que, a més de tenir 0 calories, l'aigua "aporta volum que t'ajudarà a controlar la gana desmesurada". Per això és clau beure un got d'aigua abans de menjar.

"Òbviament al cos no l'enganyem amb aigua si la fam és real, però t'ajudarà a controlar aquest impuls de menjar. Beu aigua i després menja", sentencia aquest expert.

Altres begudes menys recomanables

En una dieta és tan important el que beus com el que menges. Per això et recordem de què no has d'abusar: ni les begudes ensucrades ni, per descomptat, de l'alcohol.

Begudes amb 0 calories

Està clar que l'aigua és la millor beguda que existeix per a gairebé tot. Però no l'única de zero calories. També pots beure aigua amb llimona (és més refrescant i és ideal per exemple si fas un berenar a mitja tarda o necessites alguna cosa diferent), aigua amb gas (pots demanar-la en lloc d'un refresc), cafè sol (per esmorzar per exemple) i el te o les infusions (ideal si surts a prendre alguna cosa i no et ve de gust res amb cafeïna).

Combinar-ho amb una dieta sana

Perdre pes no pot ser l'únic objectiu. Si canvies els teus hàbits has de tenir clar que, a més de per aprimar-te, el canvi en l'estil de vida ha de servir també per millorar la teva alimentació i la teva salut. Per això el més recomanable és tornar al de sempre: menjar sa i natural. Molta fruita i pocs postres, més peix i poca carn. I, és clar, cinc peces de fruita i verdura cada dia.

Fer esport

Una dieta no serveix de res si no la combines amb esport. Per això hi ha diverses alternatives, que no necessàriament suposen haver de gastar-se diners en un gimnàs. Per exemple, caminar o còrrer són algunes de les activitats més simples i que més saludables que existeixen.