Joan Esparraguera, origamista professional, fa un any i mig va patir un ictus que el va deixar amb una hemiplegia dreta. Durant el seu ingrés a l'Hospital Sociosanitari Mutuam Girona, l'equip va treballar amb ell l'ocupació significativa amb el treball de papiroflèxia, que per ell va ser molt motivador.

Arran d'això, va començar a organitzar tallers en diverses entitats per tal de demostrar a pacients amb ictus que poden trobar activitats que els faci estar actius. L'afició per la papiroflèxia es va anar incrementant i va crear un seguit de peces de paper fins a tal punt que la setmana passada va inaugurar la seva primera exposició de tessel·lats de paper realitzats amb l'art de l'origami pel col·lectiu Vidal Font paper, del qual ell en forma part.

La mostra es podrà veure fins al 30 de novembre a l'Espai dels Amics del Museu d'Art de Girona, de dilluns a divendres de 16.30 a 20 h. Les peces que la componen pretenen mostrar els aspectes geomètrics i orgànics del plegat, i la seva relació amb el reflex de la llum.