El cirurgià de trasplantament de pulmó de l'Hospital Popular de Wuxi, de la província de xinesa de Jiangsu, va compartir divendres un vídeo en el qual s'aprecia com el seu equip extreu els pulmons negres d'un home que va fumar tabac durant 30 anys seguits i que va morir per múltiples malalties pulmonars.

Les imatges immediatament es van fer virals a les xarxes socials i van ser qualificades per alguns usuaris com «el millor anunci antitabac de tots els temps»

El cirurgià cap de l'equip de trasplantaments, Chen Jingyu, va explicar que el difunt, de 52 anys, volia donar els seus òrgans després de morir, però els metges ràpidament van descobrir que els seus pulmons, que mostraven tots els signes de calcificació, malaltia pulmonar ampollosa i emfisema pulmonar, no eren adequats per al trasplantament.

«Molts fumadors en aquest país tenen pulmons que es veuen així. El nostre equip va decidir rebutjar aquests pulmons per al trasplantament», va escriure Jingyu.

«Si fuma molt, és possible que els seus pulmons no siguin acceptats, fins i tot si tria donar-los després de la seva mort. Miri aquests pulmons, encara té el coratge de fumar?», va preguntar el metge.