Un de cada vint adolescents pateix un trastorn de la conducta alimentària (TCA) i tres més estan en risc de desenvolupar-ne un. Ho alerta l'Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia (ACAB) amb motiu del Dia internacional contra els trastorns de la conducta alimentària, que és el 30 de novembre, dissabte.

"La bona notícia és que amb un tractament especialitzat, el suport de la família i la presa de consciència, la persona malalta es pot curar", afirma el president de l'associació, Ramon Guàrdia. La mitjana de temps per curar-se de la malaltia és de 4,5 anys. L'associació demana als responsables del sistema sanitari públic una "millora immediata" en l'abordatge dels TCA des de la xarxa d'atenció primària, ja que "actualment és molt poc eficient, tant en el diagnòstic com en el tractament".

L'Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia ofereix un servei gratuït d'assessorament i acompanyament a les persones afectades i les famílies, presencial i online. El servei d'acollida de l'ACAB atén més de 2.100 persones i famílies a l'any.