Un estudi ha revelat que els cossos amilacis (CA), uns cossos formats per polímers de glucosa presents en el cervell, serveixen per empaquetar i expulsar substàncies rebutjables que genera el cervell, segons un article publicat a Proceedings of the National Academy of Sciences.

Aquests cossos, que van ser descrits per primera vegada el 1837 i dels quals fins ara no es coneixia del tot la seva funció, «actuen com a contenidors de substàncies de rebuig que són expulsades fora del sistema nerviós i posteriorment són eliminades», han subratllat els investigadors i directors de l'estudi, Carme Pelegrí i Jordi Vilaplana.

Els CA «abunden en el cervell de persones d'edat avançada i en pacients afectats per malalties neurodegeneratives com l'Alzheimer, el Parkinson o la malaltia de Huntington» i aquest treball «obre noves perspectives en la pràctica clínica contra les malalties neurodegeneratives», segons la investigació. Aquest estudi servirà per «investigar nous biomarcadors que ajudin a identificar i avaluar el grau de progressió de les malalties neurodegeneratives o cerebrals», segons els investigadors.

El treball ha estat dirigit pels professors de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació i de la Universitat de Barcelona.