19 de desembre de 2019
19.12.2019
Diari de Girona

Salut Empordà contracta 15 persones del programa «Treball als barris» de Figueres

També col·labora en aquesta iniciativa ocupacional acollint estudiants en pràctiques

19.12.2019 | 00:45
La responsable d'hoteleria, Elena Bonet, a la cloenda del programa.

Des del 2015, la Fundació Salut Empordà (FSE) i Emporhotel, l'empresa de serveis hotelers de l'entitat, han contractat 15 persones en el marc del programa ocupacional Treball als barris, una iniciativa que impulsa l'Ajuntament de Figueres a través de l'Àrea de Promoció Econòmica i que dona resposta global en l'àmbit de l'ocupació i el desenvolupament econòmic de la ciutat. Actualment, sis d'aquests treballadors encara segueixen vinculats a l'entitat. Divendres, la responsable d'hoteleria d'Emporhotel, Elena Bonet, va participar a la jornada de cloenda de Treball als barris 2019, explicant els beneficis d'aquest tipus d'iniciatives per a les empreses de la comarca.

Per a la Fundació Salut Empordà, la valoració d'aquests cinc anys de cooperació és molt positiva. D'una banda, a la FSE li permet fer una contribució social, d'acord amb els principis de Responsabilitat Social de l'entitat; i de l'altra, aquest programa facilita la contractació de nou personal en un sector complicat com és el de l'hoteleria, per les característiques pròpies dels llocs de feina que s'ofereixen.

Cal tenir en compte que actualment Emporhotel ocupa un centenar de persones. La participació a Treball als barris al llarg d'aquests cinc anys s'ha fet de diferents maneres. L'última col·laboració de l'entitat ha estat aquest any, amb la cessió de les instal·lacions i el material necessari perquè es poguessin dur a terme les pràctiques del curs de neteja hospitalària.

De cara al 2020, si el Servei d'Ocupació de Catalunya hi dona el vistiplau, la intenció de la FSE i Emporhotel és fer un pas més en la vinculació amb aquest curs: que el personal de l'entitat imparteixi la docència de manera que, un cop els alumnes acabin les pràctiques, se'ls pugui incorporar directament a la plantilla si s'escau.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook