El CAP de Llagostera ha finalitzat un nou grup del Programa Nen@s en moviment amb bons resultats, segons informa l'equip de professionals responsables del programa a l'àrea bàsica de Cassà de la Selva. El grup, que s'ha dut a terme aquest últim quadrimestre de l'any, ha comptat amb la participació de sis alumnes de les escoles Puig de les Cadiretes i Lacustària, d'entre 6 i 9 anys. Al llarg d'onze sessions, els nens juntament amb els seus pares, conduïts pels professionals de la salut del centre, han dut a terme un conjunt d'activitats dirigides a adquirir conceptes bàsics d'alimentació saludable, incrementar el temps que dediquen a l'activitat física i mantenir o augmentar l'autoestima per normalitzar-ne l'índex de massa corporal.

El programa Nen@s en moviment, impulsat per l'Institut Català de la Salut a Girona i l'Institut d'Assistència Sanitària amb el suport de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), té com a objectiu invertir la tendència de prevalença de l'obesitat mitjançant el foment d'una alimentació saludable i de la pràctica de l'activitat física per reduir així substancialment les altes taxes de morbiditat i mortalitat atribuïbles a les malalties no transmissibles.

El programa, dirigit especialment als alumnes de 3e, 4t i 5è d'educació primària, es caracteritza per la implicació en el seu desenvolupament dels pares, professors, monitors de lleure i professionals de la salut.

Les últimes dades recollides del programa, desplegat a 25 municipis de les comarques gironines, evidenciaven que un 5,8% dels 380 nens que hi havien participat tenien un IMC considerat normal (normopès), un 34,4 % tenien sobrepès i un 59,8% presentaven obesitat. Les dades, al cap d'un any de finalitzar el programa, revelaven que un 13 % dels participants estava dins del pes normal, un 40 % tenia sobrepès i un 46,6 %, obesitat.

El programa Nen@s en moviment ha estat guardonat amb el Premi Estratègia NAOS.