El Departament de Salut ha iniciat el treball de camp de l'Enquesta de salut de Catalunya (ESCA) que es durà a terme al llarg del primer semestre de l'any 2020.

L'ESCA és una activitat de caràcter oficial prevista en el Pla estadístic de Catalunya vigent, la qual cosa comporta una garantia de confidencialitat de les dades, que es troben emparades pel secret estadístic (Llei 23/1998, de 30 de desembre, d'estadística de Catalunya).

Al llarg de l'any s'entrevisten unes 5.000 persones a tot Catalunya, representatives de la població catalana. Un equip d'enquestadors i enquestadores, acreditats amb una credencial del Departament de Salut, es desplacen al domicili de les persones seleccionades per entrevistar-les.

La selecció de les persones entrevistades es fa de manera aleatòria a partir del Registre de població oficial facilitat per l'Institut d'Estadística de Catalunya. Reben una carta que les informa dels objectius de l'enquesta, del caràcter oficial de l'enquesta i de la necessitat de la seva col·laboració.