La Unitat d'Imatge Cardíaca Avançada, de l'Hospital Josep Trueta, amb la tecnologia més capdavantera, ja és una realitat. Segons l'Institut Català de la Salut, "Es tracta d'una unitat d'excel·lència, altament especialitzada, que donarà cobertura a tots els pacients amb patologia cardíaca de les comarques gironines" i que vol "ser un pol d'atracció per formar cardiòlegs que vulguin especialitzar-se en tècniques d'imatge cardíaca".

La nova unitat disposa de deu gabinets de proves, una àrea de recuperació, la incorporació de més i millors equips i de tecnologia d'última generació.

Tot aquest projecte, valorat en 1,25 milions d'euros, ha estat possible gràcies a la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu, que ha assumit el 80% del seu cost total tenint en compte l'obra, els nous equips i el programari, i el programa formatiu.

Qui hi ha darrere d'aquesta fundació

Cada cop és més freqüent que les fortunes dediquin part de les seves guanys a la inversió als hospitals públics. Fa poc temps, la Fundació dirigida per l'empresari Amancio Ortega va dedicar més de 300 milions d'euros a comprar tecnologia mèdica oncològica per a hospitals de tot l'Estat. Tot i la polèmica que va suscitar la donació, molts hospitals de totes les comunitats autònomes es van beneficiar dels equipaments finançats pel filantrop gallec.

I ara li ha tocat a l'hospital de Girona. En aquest cas ha estat la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu que des de fa temps es dedica a millorar el sistema sanitari català amb donacions per equipaments i beques per a investigadors en el camp de la medicina.

Aquesta Fundació està encapçalada per Daniel Bravo Andreu, un farmacèutic català, i la seva dona, Margaret Littleton. Bravo va ser un dels socis fundadors de laboratoris Almirall, una important farmacèutica catalana amb medicaments tan coneguts com Almax, Airtal o Ebastel.

La sortida a borsa de la companyia va ser molt lucrativa per a Daniel Bravo que va capitalitzar 110 milions al 2007. Anys després, quan la farmacèutica es va recuperar d'una fallida incursió als Estats Units i gràcies a l'èxit comercial del seu medicament estrella, l'Almax, el filantrop català va poder vendre la seva part de la companyia als seus socis, els germans Gallardo.

Actualment, la seva fortuna es calcula que supera els 300 milions d'euros i és una de les persones més riques de l'Estat i una de les 50 més milionàries de Catalunya.