28 de gener de 2020
28.01.2020

Cotxes elèctrics per portar nens al quiròfan al Trueta i a l'Hospital de Palamós

Els vehicles fan que els infants afrontin l'operació en un ambient distès i confortable

28.01.2020 | 12:18
Cotxes elèctrics per portar nens al quiròfan al Trueta i a l'Hospital de Palamós

L'Hospital Josep Trueta de Girona i l'Hospital de Palamós han rebut la donació de vehicles elèctrics de joguina, que servirà perquè els infants que han d'entrar a quiròfan ho facin en un ambient més divertit i distès.

Des del Servei de Cirurgia Pediàtrica de l'Hospital Trueta, coordinat per Enrique Bordón Cabrera, es valora molt positivament aquesta iniciativa que pot ajudar els infants a viure l'experiència d'una manera més còmoda i divertida i que, fins i tot, pot reduir-los la necessitat de fàrmacs preanestèsics. De la mateixa manera, si l'anestèsia s'administra als infants quan estan més relaxats, el postoperatori també els és més plàcid i menys traumàtic, cosa que pot transformar l'experiència de la cirurgia en una vivència positiva.

Els seus responsables afirmen que si el pacient se sent acompanyat per les persones en qui confia disminueix en gran mesura el nivell d'estrès, la por i l'ansietat que comporta una intervenció quirúrgica en edats pediàtriques. Al mateix temps, els beneficis són també per als pares, que veuen com el seu fill entra a l'Àrea Quirúrgica en un estat anímic molt positiu.

A Palamós, l'hospital ha presentat el "projecte d'humanització i acompanyament" per als infants que han de ser operats a l'Hospital de Palamós i han convertit el passadís que comunica l'hospital de dia quirúrgic i el quiròfan en un circuit automobilístic i per on circularan a partir d'avui els nens i nenes amb un cotxe elèctric.

Perquè els menors visquin la seva estada amb la menor angoixa possible, també compten amb l'ajuda inestimable de les pallasses hospitalàries, les Tirita Clown, que acompanyen en tot moment els pacients i també els familiars cap a quiròfan i en acabat li fan entrega d'un carnet de valentia.

Per a l'ocasió també han estrenat una nova equipació de policia municipal per guiar els menuts dins el circuit.

La implicació dels professionals ha estat clau per a la seva implantació, que assumeixen els comandaments del vehicle en cas que el nen o nena sigui massa petit per fer-ho ell mateix.

Els dos cotxes elèctrics del Trueta i Palamós han estat donats pel Garatge Plana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit