El Club Natació Banyoles (CNB) i Clínica Salus Infirmorum de Banyoles van signar ahir un conveni de col·laboració amb el principal objectiu de donar suport a l'esport i fomentar la prevenció per a la pràctica d'esport saludable. Mitjançant aquest acord, els socis i esportistes del CNB gaudiran de preus especials en diferents proves i revisions de prevenció que ofereix la clínica.

D'una banda, es podran sotmetre a una revisió mèdicoesportiva de rendiment per 75 euros que inclourà la història clínica completa, l'exploració física per aparells, l'espirometria, la capacitat vital forçada, el volum aspirat forçat en el primer segon i l'índex de Tiffeneau -test màxim en cinta rodant Treadmill-, el certificat d'aptitud esportiva, l'informe final, comentaris, recomanacions i indicacions personalitzades.

D'altra banda, també es faran ecocardiogrames per 65 euros. La prova permet valorar la funció cardíaca, descartar valvulopaties i diagnosticar problemes cardíacs que suposen un major risc de mort sobtada en esportistes.

El conveni també inclou revisions mèdicoesportives de rendiment i ecocardiogrames per 135 euros.

Finalment, també es fan proves d'esforç amb gasos aspirats per 110 euros. Durant la prova d'esforç també s'hi afegeix el càlcul del consum de gasos aspirats mitjançant un analitzador de gasos. Això permet saber de forma directa el llindar anaerobi, el consum d'oxigen i la producció de diòxid de carboni, la ventilació i la freqüència respiratòria de l'esportista.

El conveni és vàlid per un any i hi ha possibilitats que es pugui prorrogar. Durant aquest temps, els socis del Club Natació Banyoles podran gaudir de diversos descomptes i s'hauran d'acreditar com a membres del CNB presentant el carnet. Van signar l'acord Albert Comas, president del Club Natació Banyole,s i Àngel Gómez, gerent de la Clínica Salus Infirmorum de Banyoles.