L'hospital de la Cerdanya ha augmentat l'activitat en pediatria el 2019 respecte al 2018. Quant a les visites pediàtriques a consultes externes, al 2019 es van incrementar un 205%. D'altra banda, les altes d'hospitalització de menors de quinze anys han pujat un 28%.

D'aquestes dades d'activitat del 2019 respecte de l'any anterior, destaca que el nombre de nens francesos atesos per l'hospital a les consultes externes és del 45% sobre el total (un 171% més que el 2018). En hospitalització l'increment ha estat d'un 59%, la proporció d'infants francesos ha estat del 36% i a urgències del 16%, representant un augment del 18%. En tots tres serveis, aquestes xifres de freqüentació de pacients de l'Alta Cerdanya i Capcir són molt superiors a les del 2018.

Per al Dr. Eduard Carreras, cap del servei de Pediatria, l'increment de la freqüentació de nens francesos, sobretot a les consultes externes, es pot atribuir «A l'establiment d'un model de cooperació amb els metges generalistes francesos. Disposem d'una comunicació molt més fluïda que abans, que ens permet donar-los suport especialitzat quan ho requereixen, les proves diagnòstiques que necessitin i que tinguin un accés més fàcil a l'especialista de l'hospital per informar-se sobre l'evolució dels seus pacients».

Segons el Dr.Carreras, l'establiment d'aquestes relacions bilaterals sòlides en el camp de la pediatria «ha estat possible, en gran part, gràcies al conveni de col·laboració que tenim amb l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, que ha permès estabilitzar la nostra plantilla de pediatres i garantir un servei de 24 hores tots els dies de l'any».

Carreres afirma que «gràcies a la col·laboració entre l'hospital i el Pôle Pédiatrique Cerdan posarem en marxa una consulta de pneumologia que ens permet oferir seguiment i control de l'asma als nens de les dues bandes. Aquest seria un primer exemple pràctic d'un servei que no es podria donar sense la col·laboració entre centres»