30 de gener de 2020
30.01.2020
Diari de Girona

Els infants de l'hospital de Palamós també podran anar amb cotxe elèctric al quiròfan

En la iniciativa hi col·labora Garatge Plana, que també n'ha facilitat un a l'hospital Trueta

30.01.2020 | 00:21
El cotxe elèctric ja es va posar en funcionament.

Dimarts al matí es va presentar el projecte d'humanització i acompanyament per als infants que han de ser operats a l'hospital de Palamós. El passadís que comunica l'hospital de dia quirúrgic i el quiròfan es va convertir en un circuit automobilístic per on hi circularan a partir d'avui els nens i nenes amb un cotxe elèctric.

El circuit s'ha creat per tal de minimitzar al màxim l'impacte hospitalari dels infants i humanitzar l'experiència per tal que visquin la seva estada amb la menor angoixa possible. Per això, també compten amb l'ajuda de les pallasses hospitalàries, les Tirita Clown, que acompanyen en tot moment els pacients i també els familiars cap a quiròfan i en acabat els fan entrega d'un carnet de valentia. Per a l'ocasió també han estrenat una nova equipació de policia municipal per guiar els menuts dins el circuit.

La implicació dels professionals ha estat clau per a la seva implantació, que assumeixen els comandaments del vehicle en cas que el nen o nena sigui massa petit per fer-ho ell mateix.

La iniciativa ha estat possible gràcies a la contribució del Garatge Plana per la donació del vehicle –també en van facilitar un al Trueta– i a l'Associació Front al Mar per a la senyalització del recorregut.

A nivell assistencial, el preoperatori es realitza de la manera més beneficiosa per a l'infant: a casa amb una pomada anestèsica on se'ls haurà de posar la via; quan arriben a l'hospital amb unes gotes per relaxar-los; i en tot moment acompanyats pels pares: tant a l'entrada a quiròfan com a la sedació o a la sortida abans que es despertin.

Properament està previst fer intervencions a les sales d'espera d'hospitalització per fer-les més còmodes per als familiars i il·lustrar les sales d'espera de la resta d'àrees bàsiques de salut amb Humanitzem hospitals - Ignasi Blanch.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook