06 de febrer de 2020
06.02.2020

L'hospital de Blanes posa en marxa la Unitat de Sòl Pelvià

Un equip multidisciplinari donarà cobertura a tots els pacients amb disfuncions de la zona perineal com per exemple la incontinència urinària

05.02.2020 | 23:53
L'hospital de Blanes posa en marxa la Unitat de Sòl Pelvià

Als hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el Comarcal Sant Jaume de Calella i

el Comarcal de Blanes, s'ha posat en marxa la Unitat de Sòl Pelvià per donar cobertura a tots els pacients del territori de l'Alt Maresme i la Selva Marítima amb disfuncions de la zona perineal, alteracions que es manifesten amb problemes tan comuns com la incontinència d'orina o el despreniment de bufeta, úter o recte (el que es coneix com a prolapse), entre moltes d'altres. Aquestes malalties són molt freqüents entre la població adulta, sobretot femenina, i si no es resolen correctament tenen una afectació molt negativa en la qualitat de vida de les persones que les pateixen.

El sòl pelvià està format per un conjunt de músculs i lligaments situats a la part inferior de la pelvis i serveixen de suport i recolzament dels diferents òrgans pelvians: bufeta, úter i colon. Una de les principals funcions d'aquestes estructures és la continència de l'orina i la femta. Les disfuncions del sòl pelvià afecten gairebé la meitat de la població femenina per sobre dels cinquanta anys i requereixen d'una resposta multidisciplinària i integral per poder oferir el tractament més adequat en cada cas. Per aquest motiu la Unitat de Sòl Pelvià de la Corporació està formada per un equip de professional s de diferents especialitats mèdiques com són Urologia, Ginecologia, Cirurgia General, Rehabilitació i Fisioteràpia que treballen coordinadament. Amb aquesta coordinació s'aconsegueix atendre de manera específica i transversal, des de l'atenció primària i fins a l'hospital, tots els pacients que ho requereixen. Les malalties que es tracten en aquesta Unitat són la incontinència urinària femenina i masculina, el dolor pelvià crònic femení, el prolapse uterovaginal o la incontinència fecal, entre d'altres. Les alteracions del sòl pelvià són patologies molt habituals però sovint les persones que les pateixen no ho consulten amb el personal sanitari per desconeixement en alguns casos o bé per vergonya, en d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook