06 de febrer de 2020
06.02.2020

L'Institut de Recerca Biomèdica de Girona rebrà part dels ingressos d'una asseguradora

Cada vegada que un client contracti una assegurança amb Maria Rosa Agustí Allianz, aquesta donarà part de la seva retribució al centre de recerca sense cap cost per al client

05.02.2020 | 23:54

L'empresa gironina Assegurances Maria Rosa Agustí Rigall Allianz ha signat un conveni de col·laboració amb l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi) per a la donació de part de la retribució de l'oficina asseguradora a l'entitat. Així, des d'aquesta setmana, quan un client faci una nova assegurança, el 30% de la comissió per gestió anirà destinada a les diverses línies d'investigació que es duen a terme a l'Idibgi. Aquesta no és una aportació puntual, sinó que s'allargarà indefinidament i quedarà «com un llegat».

Aquesta iniciativa permetrà a tots els clients col·laborar indirectament amb la investigació sense haver de pagar més pel producte contractat. «Tothom que decideix sumar-s'hi sabrà l'import total que s'està destinant a la investigació», afirma Maria Rosa Agustí, agent exclusiu Allianz, que fa més de 25 anys que es dedica al sector de les assegurances en tots els àmbits: personal, professional i empresarial. Agustí també ressalta que «tot serà molt transparent, ja que la gent veurà on van a parar els seus diners. La intenció és que la suma de molts farà que sigui una donació amb un pes econòmic important».

La idea va sorgir a finals del 2019, després d'una visita que M. Rosa Agustí va fer a les instal·lacions de l'Idibgi al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt. Allà va poder conèixer de primera mà les diverses línies d'investigació que l'entitat té obertes i es «va entusiasmar» amb el projecte que la doctora Judit Bassols, investigadora principal del grup de Recerca Metabòlica Materno-Fetal, està duent a terme sobre obesitat infantil i que té com a objectiu la identificació de marques epigenètiques en el naixement (en placenta i cordó umbilical) que serveixin per predir i prevenir l'obesitat infantil i els problemes cardiometabòlics associats.

«Nou canal de donació»

Després d'aquesta experiència, l'empresària va decidir fer un pas endavant i convertir-se en un «canal de donació» per a la investigació. «El que vull és formar una gran família de solidaritat i que tothom que tingui l'oportunitat de fer alguna cosa solidària, participi en aquesta iniciativa. El més important per a mi no és si l'aportació de cadascú és gran o petita, sinó que hi puguin contribuir moltes persones. I així, la suma de molts granets de sorra pugui fer una muntanya», explica. Precisament, els diners recaptats aquest 2020 aniran destinats al finançament de part del projecte de la doctora Bassols.

L'asseguradora està ubicada al carrer Joaquim Vayreda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook