La Fundació Salut Empordà (FSE) s'ha adherit a la campanya internacional Nursing Now impulsada pel Consell Internacional de les Infermeres (CII) i de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Té com a objectius incrementar la inversió en la millora de les condicions laborals dels infermers, impulsar i difondre les pràctiques infermeres efectives i innovadores, reforçar la influència d'aquests professionals en les polítiques de salut, augmentar el nombre d'infermers en llocs de lideratge i les oportunitats de desenvolupament professional i destacar i traslladar l'evidència sobre els àmbits on aquest col·lectiu té més impacte, minimitzant les barreres que impedeixen aplicar-ho.

Amb l'objectiu de definir accions alineades amb els objectius estratègics establerts pel grup Nursing Now Catalunya i les iniciatives del Departament de Salut, la FSE ha creat una comissió integrada per una desena de professionals procedents dels tres centres de treball -Hospital de Figueres, ABS l'Escala i Centre Sociosanitari Bernat Jaume-. Aquest grup d'infermeres i llevadores s'encarregarà d'impulsar al llarg d'aquest 2020 accions per apropar la seva professió a la població de l'Alt Empordà i donar a conèixer els diferents rols que pot desenvolupar la infermeria més enllà de les cures, com són els de lideratge, investigació o docència. Segons la Memòria d'Activitat del 2018, a 31 de desembre d'aquell any la Fundació Salut Empordà disposava d'una plantilla de 891 professionals, dels quals 261 eren infermers i llevadores, un 29,29 % del total.

Aquesta campanya parteix de l'informe elaborat per la Comissió de Salut del Parlament britànic el 2016 anomenat Triple Impact i que va posar de manifest la necessitat d'impulsar el lideratge de les infermeres en els sistemes de salut i comptar amb la seva aportació en la promoció de la salut i en la prevenció de les malalties.

A més, es dona la circumstància que la 72a Assemblea Mundial de la Salut ha declarat, per primer cop a la història, el 2020 com l'Any Internacional de la Infermera i la Llevadora, coincidint amb la celebració del 200 aniversari del naixement de Florence Nightingale, considerada la mare de la infermeria moderna i la creadora del primer model conceptual.

Nous avisos a través del mòbil

Des d'aquest mes de febrer, l'Àrea Bàsica de Salut de l'Escala ha posat en marxa el sistema d'enviament de missatges al mòbil dels pacients com a recordatori 48 hores abans de la visita que tenen concertada.