L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha ordenat retirar del mercat uns productes lactis de la marca Casa Macán, situada a Taboada (Lugo), per "incompliments greus que no poden garantir la seguretat "dels aliments.

AESAN ha informat que aquests productes ja estan sent retirats dels canals de comercialització i que "no s'ha confirmat a Espanya cap cas associat a aquesta alerta".

En tot cas, recomana a les persones que tinguin al seu domicili els productes inclosos en aquesta alerta "que" s'abstinguin de consumir-los els tornen al punt de compra".

En concret, estan afectats per l'alerta tots els lots de "mantega cuita de vaca" i formatges de la marca de les denominacions d'origen Arzúa-Ulloa i Tetilla.

També està inclòs el formatge de barra Costeño i el formatge gallec a rodanxes.

Tots els productes han estat distribuïts en les comunitats autònomes de Galícia, Catalunya i Castella-la Manxa.

"Com a conseqüència d'aquesta actuació, les autoritats competents de Galícia han suspès cautelarment totes les activitats de la indústria i han ordenat la retirada de tots els productes elaborats", afegeix AESAN en un comunicat.

Aquesta informació ha estat traslladada per aquest organisme a totes les comunitats autònomes amb l'objecte que continuï la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

La conselleria gallega de Sanitat ha precisat que aquests "incompliments greus" han estat detectats "en un control oficial" realitzat a les instal·lacions de l'empresa Làctics Casa Macán.

Com a conseqüència d'aquests incompliments, precisa el departament autonòmic, els serveis veterinaris de Salut Pública a la zona de Lugo han "suspès cautelarment totes les activitats de la indústria", a més d'"intervenir tots els productes" que hi havia a l'empresa làctia i d'ordenar la retirada dels que ja estaven en els canals de distribució.