La comissaria de la Policia Local de Sabadell va dur a terme dimarts una prova pilot en què un policia, dotat amb unes ulleres de tecnologia 5G i rebent les instruccions d'un metge, va «salvat la vida» d'un menor en una primera assistència en un simulacre. Va ser la primera experiència del 5G First responders, un projecte emmarcat dins de la 5G Barcelona i impulsat des del Mobile World Capital Barcelona, al Consorci Sanitari de l'Hospital Parc Taulí, Cisco, Orange i Ericsson, amb el suport de l'Ajuntament de Sabadell i la Generalitat.

L'agent, a través de les ordres que rebia del pediatre del Taulí Luis Renter, va poder socórrer inicialment al suposat menor, que va patir un atac d'epilèpsia a la via pública, abans que arribessin els sanitaris.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, va remarcar la importància d'aquesta tecnologia i que pot ser extensible a altres àmbits, a més de la salut, la indústria, els vehicles autònoms, la mobilitat i l'àmbit rural. Va subratllar el compromís de la Generalitat perquè Catalunya aspiri a ser «l'aeroport de connexió digital del sud d'Europa i això passa per una aposta per aquestes tecnologies emergents», alhora que va apuntar que el 5G arrossega tota una indústria al darrere.

Puigneró també va dir que el sector TIC dona més ocupació en l'actualitat que tot el sector de l'automoció i per aquesta raó ho va qualificar de «determinant» per al futur.

El director del 5G del Mobile World Capital, Eduard Martí, va condicionar a l ' «empenta» de tots perquè el 5G sigui una realitat i va apuntar a un pla d'implantació entre 2021 i 2025, quan, tal com va recordar, el Pla d'Acció Europeu ha fixat que per 2025 les àrees metropolitanes han de tenir aquesta tecnologia desplegada.

Montserrat Cereza, directora territorial de relacions institucionals d'Orange, va assenyalar que la tecnologia «ha d'estar al servei de les persones» i que l'èxit depèn de la xarxa d'infraestructures i la capacitat de desenvolupar nous usos.