27 de febrer de 2020
27.02.2020

Inicien un programa de rehabilitació per a persones que han patit una laringectomia

El servei, impulsat per l'Associació Espanyola Contra el Càncer Girona, tindrà lloc al Trueta

27.02.2020 | 00:13
Una imatge del Trueta, on s'impartiran les sessions.

L'AECC-Catalunya contra el Càncer Girona posa en marxa aquest mes de febrer el programa de rehabilitació per a persones que han patit una laringectomia, a l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona.

El programa, adreçat a pacients que han sofert una laringectomia (extirpació de la laringe) parcial o total a conseqüència d'un càncer, té com a objectiu principal millorar la qualitat de vida dels homes i dones diagnosticats i recuperar la capacitat de comunicació a través de la parla com a mitjà d'expressió.

El servei que s'oferirà a l'hospital els dilluns cada quinze dies, està especialitzat en càncers de cap i coll, i atendrà tumors en llavis, cavitat oral, faringe, laringe, glàndules salivals i fosses nasals, entre d'altres.

Aquests càncers i els seus tractaments porten associades alteracions de la masticació, la deglució, la veu, la parla, l'olfacte o el gust.

Així doncs, el programa dirigit pel servei de logopèdia de l'AECC, pretén minimitzar aquests efectes, sobretot els relacionats amb la comunicació i la deglució. La seva intervenció pot ser ja preoperatòria, començant tant aviat com sigui possible, ajudant a l'autonomia del pacient, al coneixement de la malaltia i del tractament que es durà a terme, i alhora disminuint els canvis originats pel tractament (cirurgia, quimioteràpia i/o radioteràpia) i augmentant les funcions conservades del pacient o establint-ne unes de noves rehabilitant les funcions que hagin pogut quedar alterades.

L'AECC-Catalunya contra el Càncer és una ONL (Organització No Lucrativa), privada, declarada d'utilitat pública i acreditada per la Fundació Lealtad, que fundada pel pròcer gironí Josep Biosca el 1953, fa 66 anys treballant com a entitat pionera en la lluita contra el càncer. Dedica els seus esforços a millorar la realitat del càncer, detectant àrees de millora.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit