Un jutjat de Barcelona ha condemnat l'hospital Vall d'Hebron a indemnitzar amb prop de 145.000 euros els set fills d'una dona que l'agost del 2017 va morir després de patir una caiguda mentre era a urgències del centre. La dona, de 83 anys i amb diverses afectacions que li complicaven la mobilitat i la circulació vascular, va caure després que personal d'infermeria la deixés sola en una cadira per orinar. Per això, la magistrada creu que el personal de l'hospital no va actuar correctament i condemna l'asseguradora de l'Institut Català de la Salut (ICS) a indemnitzar la família.

Els fills de la pacient van al·legar que l'hospital no va valorar l'alt risc de caiguda de la dona en les primeres 24 hores d'entrada a l'hospital, ja que la pacient tenia dos dels cinc factors de risc, cosa que la magistrada també accepta.

«No té sentit que s'advertís els pacients de la necessitat de trucar i demanar ajuda als professionals per evitar caigudes i, en canvi, quan ho fan, se'ls deixi en una situació de major risc de caiguda», va reblar la magistrada.