Les eleccions al Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona han estat impugnades per la candidatura Som Garantia després que la Mesa acceptés la setmana passada comptar el vots que havien arribat a través del servei Correos Express.

Els comicis es van celebrar el dilluns de la setmana passada i Som Garantia els va guanyar per 10 vots. El dimecres, però, la candidatura que havia quedat en segona posició, Infermeres 2020, va recórrer els resultats i va demanar que es comptessin les 140 paperetes que havien arribat per aquella via.

La Mesa Electoral va donar la raó a Infermeres 2020 i les va afegir al recompte, de tal manera que el nou resultat va proclamar vencedora aquesta candidatura per 37 vots.

Manca de garanties

Ara, la candidatura Som Garantia ha recorregut el nou recompte adduint que els vots que arriben a través de Correos Express no són vàlids perquè no tenen garantia ni de custòdia ni de traçabilitat, a diferència del que sí que passa amb els vots enviats per correu certificat.

Segons publica la pàgina web del Col·legi, el segon recompte ha considerat vàlids 3.071 vots, dels quals 5 han estat nuls i 1 en blanc. Infermeres 2020 ha aconseguit 1.229 vots, Som Garantia 1.192 i El COIB ets tu, 650.

Nova junta, a l'espera

Mentre no es resolgui la impugnació de Som Garantia, doncs, la nova junta del Col·legi, encara no efectiva, està presidida per Paola Galbany, amb Isabel Mas com a vicepresidenta, Eva Gausachs com a secretària i Enric Mateo com a tresorer.

El recurs s'ha presentat a la mateixa Mesa, però fonts pròximes a la candidatura Som Garantia no han descartat acudir a instàncies superiors en cas que no se'ls doni la raó.