L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha publicat un estudi en el qual, després de revisar l'evidència actual, conclou que els fàrmacs antiinflamatoris no esteroides, entre els quals s'inclou l'ibuprofèn, no aporten ni beneficis ni riscos als pacients infectats per el nou coronavirus.

"En l'actualitat no hi ha evidència que l'ús dels AINE provoqui esdeveniments adversos greus, utilització aguda de l'atenció mèdica, supervivència a llarg termini o qualitat de vida en pacients amb Covid-19", assegura l'organisme de Nacions Unides al document.

A aquesta conclusió ha arribat després d'analitzar 73 estudis (28 realitzats en adults, 46 en nens i un a dos grups) en els quals es van estudiar infeccions respiratòries virals agudes o afeccions comunament causades per virus respiratoris, però cap va abordar específicament el nou coronavirus o el SARS o MERS.

La revisió va posar de manifest que hi ha una certesa "molt baixa" sobre la mortalitat entre adults i nens, i que no estan "molt clars" els efectes que aquests fàrmacs poden provocar sobre el risc d'accident cerebrovascular isquèmic i hemorràgic i infart de miocardi en adults amb infeccions respiratòries agudes.

De la mateixa manera, segons ha informat l'OMS, hi ha "poca o cap diferència" entre l'ibuprofèn i el paracetamol (paracetamol) entre els nens amb febre pel que fa als efectes sobre la mort per totes les causes, hospitalització per qualsevol causa, insuficiència renal aguda i hemorràgia gastrointestinal aguda.

A més, la majoria dels estudis informen que no van ocórrer esdeveniments adversos greus, o que només es van observar esdeveniments adversos lleus o moderats, i no s'han detectat evidències científiques respecte a l'efecte d'l'ús d'AINE en la utilització de l'atenció mèdica aguda , les mesures explícites de qualitat de vida o la supervivència a llarg termini.