Un investigador de la Universitat de Missouri (Estats Units) ha identificat què quatre medicaments antivirals, inclòs el remdesivir, un fàrmac originalment desenvolupat per tractar l'Ébola, són eficaços per inhibir la replicació del coronavirus que causa la Covid-19.

Kamlendra Singh i el seu equip van utilitzar el disseny de medicaments assistit per ordinador per examinar l'eficàcia del remdesivir, el 5-fluorouracil, la ribavirina i el favipiravir en el tractament de el nou coronavirus. Segons les seves troballes, els quatre medicaments eren efectius per inhibir, o bloquejar, les proteïnes d'ARN del coronavirus per fer còpies genòmiques de virus.

"Com a investigadors, tenim l'obligació de buscar possibles tractaments atès que tantes persones estan morint per aquest virus. Aquests medicaments antivirals, si resulten ser eficaços, tenen algunes limitacions. Però enmig d'una pandèmia global, val la pena examinar més a fons, perquè en base a la nostra investigació, tenim raons per creure que tots aquests fàrmacs podrien ser potencialment efectives en el tractament de la Covid-19 ", explica Singh, el treball s'ha publicat a la revista 'Pathogens'.

El SARS-CoV-2, com tots els virus, pot mutar i desenvolupar resistència als medicaments antivirals. Per tant, es necessiten més proves en un entorn de laboratori i en pacients per avaluar millor com els tractaments proposats interactuen amb l'ARN polimerasa del virus.

"El nostre objectiu és ajudar els metges proporcionant opcions per a possibles tractaments i, en última instància, contribuir a millorar els resultats de salut dels pacients que pateixen la malaltia infecciosa. Com a investigadors, simplement estem jugant el nostre paper en la lluita contra la pandèmia", apunta.