Un estudi dut a terme per investigadors de l'Hospital General de Massachusetts a Boston (Estats Units) han avisat que els pacients amb Covid-19, la malaltia que provoca el nou coronavirus, poden tenir problemes intestinals.

L'estudi, publicat a la revista 'Radiology', ha analitzat a 412 pacients ingressats del 27 de març al 10 d'abril de 2020, que van donar positiu per coronavirus, dels quals 241 eren homes (58.5%) i 171 dones, amb una edat mitjana de 57 anys.

Es van observar anormalitats intestinals en el 31% de les tomografies computeritzades (3,2% de tots els pacients) i van ser més freqüents en pacients ingressats en una Unitat de Cures Intensives (UCI) que en altres pacients hospitalitzats.

"Trobem anormalitats intestinals en les imatges en pacients amb Covid-19, especialment en pacients més greus ingressats en una UCI", han explicat els investigadors, que han informat que la isquèmia intestinal en alguns pacients pot estar causada per coàguls sanguinis petits.

"Els pacients a la UCI poden tenir isquèmia intestinal per altres motius, però sabem que la Covid-19 pot provocar coagulació i lesions als vasos petits, de manera que l'intestí també es podria veure afectat per aquest virus", han assegurat els científics.