Un 63% de les dones afirma haver patit trastorns en el seu menstruació durant el confinament, segons ha posat de manifest l' 'Estudi del comportament menstrual durant l'estat d'alarma', elaborat per Intimina.

Segons dades de l'enquesta, el tram d'edat que més ha patit aquestes irregularitats és el comprès entre els 26 i els 35 anys, amb un 38%; si bé les dones amb edats entre els 45 i els 55 anys també han patit algun tipus d'alteració, tal com han manifestat el 27% de les entrevistades.

Així mateix, la majoria de les enquestades afirma haver patit un retard mitjà de 5 dies, i entre les molèsties més habituals destaquen el dolor i la sensació d'estar inflada. De fet, el 24% de les dones més joves (18-25 anys) són les que han viscut regles més doloroses durant la quarantena, encara que en tots els trams d'edat han tingut més molèsties del normal.

Pel que fa a la sensació de sentir-se inflada, la gran majoria de les consultades, independentment de la seva edat, han notat més aquest símptoma premenstrual. Concretament, prop de la meitat de les dones d'entre 36 i 45 anys (47%), seguides de les que tenen edats compreses entre els 46 i els 55 anys (44%).

Principals causes dels trastorns

L'enquesta ha posat de manifest que el canvi de ritme de vida i alimentació són l'arrel d'aquests problemes. Durant aquesta quarantena, s'ha optat per consumir productes envasats el que proporciona, segons les enquestades, més seguretat.

I és que, la por a l contagi o no poder veure els familiars són la major font d'estrès i ansietat el que, en darrer terme, ha comportat alteracions en els cicles.