Johnson & Johnson ha anunciat aquest dimecres que, a través de Janssen Pharmaceutical Companies (Janssen), ha accelerat l'inici d'una nova fase de la seva vacuna recombinant contra el nou coronavirus, anomenada Ad26.COV2-S, i començarà a provar-la en persones el mes de juliol, tot i que tenia previst començar a fer-ho al setembre.

"D'acord amb la fortalesa de les dades preclíniques que hem vist fins ara, i les interaccions amb les autoritats reguladores, hem pogut accelerar encara més el desenvolupament clínic de la nostra vacuna experimental recombinant", ha comentat el vicepresident del Comitè Executiu i director científic de Johnson & Johnson, Paul Stoffels.

L'estudi avaluarà la seguretat, la resposta a la vacunació i la resposta immune de la vacuna en 1.045 adults sans de 18 a 55 anys, així com a adults a majors de 65 anys. Es durà a terme als Estats Units i Bèlgica.

Així mateix, segons ha informat la companyia en un comunicat publicat a la seva pàgina web, està en converses amb els instituts nacionals d'al·lèrgies i malalties Infeccioses amb l'objectiu de començar la fase 3 de la vacuna. Si finalment resulta ser segura i efectiva, la farmacèutica s'ha compromès a subministrar més de 1.000 milions de dosis a tot el món al llarg de l'any 2021.

"Continuem amb els nostres esforços per construir associacions globals importants i invertir en la nostra tecnologia de producció de vacunes. El nostre objectiu és assegurar-nos que puguem lliurar una vacuna a el món i protegir totes les persones d'aquesta pandèmia", ha tancat Stoffels.