13 de juliol de 2020
13.07.2020
Diari de Girona

L'OMS adverteix que la pandèmia pot "anar a pitjor" pels errors dels governs

El director de l'organització veu a "masses països anant en la direcció equivocada"

13.07.2020 | 19:37
Tedros Adhanom, el director general de l'Organització Mundial de la Salut

La pandèmia pot "anar a pitjor" si els governs dels països afectats no es prenen de debò la lluita contra el coronavirus, segons ha assegurat aquest dilluns, 13 de juliol, el director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, qui ha subratllat que "massa països estan anant en la direcció equivocada".

Tedros ha fet aquest advertiment després d'anunciar que en les últimes 24 hores s'ha tornat a batre el rècord de casos diaris, amb més de 230.000, la meitat d'ells en només dos països (uns 60.000 als Estats Units i 40.000 al Brasil).

"Encara que el nombre de morts diàries continua sent relativament estable, hi ha molt pel qual preocupar-se", ha afegit el màxim responsable de l'OMS.

Els casos de Covid-19 en les últimes 24 hores han tornat a marcar una xifra rècord i han superat els 230.000, mentre que el total global supera els 12,7 milions, segons ha informat l'OMS.

Els morts en la pandèmia ascendeixen a 566.355. La xifra de morts diàries no ha anat en augment en els últims dos mesos i es manté estable entorn dels 5.000 traspassos registrats per jornada.

Amèrica es manté com el continent més colpejat per la pandèmia, amb 6,66 milions de casos, mentre que Europa s'acosta als 3 milions i l'Orient Mitjà supera els 1,2 milions de contagis.

Els EUA, on la corba de nous casos segueix en ascens, és el país més afectat, amb 3,22 milions d'infeccions, seguit del Brasil amb 1,8 milions, on la seva gràfica és una mica més estable.

L'Índia, Rússia, el Perú, Xile i Mèxic, per aquest ordre, també se situen en el més alt de la llista pel nombre total de casos, en la qual Espanya, que va ocupar les primeres posicions al març i l'abril, ha descendit fins a l'onzè lloc.

Els pacients recuperats a tot el món ascendeixen a 7,6 milions, mentre que un 1 per cent dels casos actius, uns 58.000, estan en estat greu o crític.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook