Les proves clíniques de la vacuna contra la covid-19 desenvolupada pel Centre Nacional de Recerques Epidemiològiques i Microbiologia Gamalei de Rússia han conclòs i comença l'etapa de registre, segons ha informat aquest dissabte el ministre rus de Sanitat, Mijaíl Murashko. Cal apuntar que la vacuna russa no consta en les llistes de vacunes en desenvolupament de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Segons el titular de Sanitat, els metges i els docents seran els primers a rebre aquesta vacuna, i està previst que a partir del pròxim 10 d'agost sigui enviada a les regions russes. "Tenim previst que la campanya de vacunació més àmplia, que se sumarà gradualment al nou sistema d'atenció, comenci a l'octubre", va dir.

Pendents de la segona vacuna

El ministre va afegir que la segona vacuna russa, desenvolupada pel centre Véctor, es troba actualment en el procés de proves clíniques i va afirmar que el Ministeri de Sanitat espera "en el pròxim mes i mig o dos mesos" rebre altres dues sol·licituds de permís per a la realització de proves clíniques de noves vacunes.

L'anunci de la vacuna russa arriba hores després que el màxim responsable estatunidenc en malalties infeccioses, Anthony Fauci, manifestés la seva preocupació sobre la seguretat de les vacunes contra el covid-19 que s'estan desenvolupant a la Xina i Rússia. "Espero que els xinesos i els russos realment estiguin provant la vacuna abans d'administrar-la-hi a algú", va avisar Fauci.

Discreta millora

Rússia registra una discreta millora de la situació de la pandèmia. Des del passat 20 de juliol la xifra de nous contagis es manté per sota dels 6.000 i aquest dissabte sol s'han reportat 95 morts, 66 menys que el dia anterior. Durant l'última jornada es va informar de 5.462 nous casos, 1.356 (24,8%) asimptomàtics, mentre 8.114 pacients van ser donats d'alta.

Des que va començar la pandèmia, a Rússia han emmalaltit 845.443 persones i han mort 14.058, la qual cosa la situa en el quart lloc a nivell mundial per nombre de contagis, superada pels Estats Units, el Brasil i l'Índia.