L'empresa càrnia Embotits Solà ha retirat voluntàriament del mercat diversos lots de fuet català que podrien estar relacionats amb el brot de salmonel·losi originat a França a principis de setembre.

L'empresa de Gurb (Osona) ha decidit retirar diversos lots d'"espetec natural" i "espetec amb recobriments" produïts en les mateixes dates que els lots afectats, "amb la voluntat de tancar l'alerta sanitària" i tornar a la normalitat, segons ha anunciat en un comunicat.

Prop del "90 per cent del producte ja està consumit", estima el portaveu de l'empresa, l'advocat Juan Ramón Hidalgo, sense que s'hagi produït cap brot infecciós més ni en territori espanyol ni en països de la Unió Europea. "En cas d'haver-se produït un altre brot, en tendíem constància, i no és així", afegeix.

Les autoritats sanitàries franceses van decretar l'alerta sanitària després de detectar 18 casos de salmonel·losi relacionats amb el producte català, però les inspeccions que s'han dut a terme a la indústria no determinen que aquest sigui el focus d'infecció.