La conjuntivitis pot ser el primer símptoma per detectar el coronavirus, segons un estudi realitzat per oftalmòlegs de l'hospital madrileny Clínic San Carlos, que han avaluat la prevalença i característiques clíniques de la patologia associada a la Covid-19.

L'estudi ha estat elaborat a partir de 301 pacients hospitalitzats al Clínic, amb una mitjana d'edat de 72 anys i és el primer en el país que descriu les característiques clíniques de la conjuntivitis en una àmplia sèrie de pacients, segons informa el centre hospitalari en un comunicat.

La investigació ha revelat una prevalença de conjuntivitis de l'11,6% en pacients hospitalitzats per covid-19.

Segons els investigadors, un de cada deu ingressats podria desenvolupar conjuntivitis relacionada amb coronavirus durant alguna de les etapes de la infecció.

Les troballes poden ajudar a altres metges a un diagnòstic precoç de la infecció, segons mantenen els autors de l'estudi, que expliquen que la conjuntivitis associada a covid-19 es pot presentar en un o ambdós ulls, amb símptomes com ull vermell, acompanyat de llagrimeig o lleu secreció.

Sol curar-se de forma espontània en dos o quatre dies i, de moment, no s'han identificat seqüeles visuals ni complicacions greus associades.

Consideren, així mateix, que l'actual prevalença de la conjuntivitis entre pacients amb coronavirus pot estar infraestimada, un fet que es pot explicar per què són casos lleus o molt lleus, de manera que no han estat conscients de patir la malaltia i també pel desconeixement d'aquesta simptomatologia, sobretot, a l'inici de la pandèmia.