Té un alt contingut en fibra, 25 calories per 100 grams, un perfil nutricional molt complet ja que aporta moltes vitamines a l'organisme i, a més, és una gran font d'antioxidants que protegeixen de malalties. Totes aquestes propietats beneficioses per a la salut se li atribueixen a la coliflor, considerada un superaliment per pertànyer a la família de les "grassicacae" (col, bròquil, cols de Brussel·les i romanesco).

En dietes d'aprimament la coliflor és una bona aliada per diversos motius. D'una banda, és un aliment molt saciant que, a més, té un alt contingut en fibra que afavoreix el trànsit intestinal. D'altra banda, té un gran contingut d'aigua (gairebé un 92%), una cosa molt important en dietes de pèrdua de pes. L'última de les raons per les quals la coliflor és una bona aliada per aprimar és la seva versatilitat per cuinar. És una substituta perfecta per a altres aliments més calòrics com l'arròs o les farines. Una de les receptes més conegudes és la "colirroz": coliflor esmicolada que funciona com arròs. Però també es pot utilitzar per fer cuscús de coliflor, una base de pizza o un lasanya.

Prevenció de el càncer

A dia d'avui, la coliflor està considerada com un dels millors protectors enfront del càncer de còlon o de pròstata. A l'igual que altres verdures de la mateixa família, la coliflor té gran quantitat de glucosinolats i isotiocianats, dos antioxidants que podrien ajudar a aturar el creixement de les cèl·lules cancerígenes.

El seu consum també està relacionat amb la disminució del risc de patir malalties coronàries. A més, ajuda a prevenir malalties intestinals com les diarrees o la inflamació de l'intestí.