Caminar i córrer ja no semblen ser suficients per perdre pes. Almenys això és el que pensen molts "influencers" i esportistes, que a les xarxes socials estan sumant-se cada vegada més a la moda d'un esport que molts van deixar a l'escola: saltar a corda. Es tracta d'un exercici senzill, que tothom pot practicar sense por a provocar-se lesions i que té diversos avantatges.

La primera és que es tracta d'un exercici d'alta intensitat per la qual cosa només cal practicar uns minuts per notar-ne els resultats. És a dir: cremaràs moltes més calories saltant a corda 10 minuts que corrent durant mitja hora. A més aquest exercici de moda permet dedicar a l'esport el temps just cada dia. Això sí: recorda que has de combinar saltar a corda amb més moviment en general al llarg de tota la jornada.

No serveix de res que estiguis durant una hora fent esport als matins i després facis una vida totalment sedentària. Recorda que l'Organització Mundial de la Salut assegura que has de moure't (com a mínim) fins a aconseguir fer 15.000 passos cada dia. I això només per estar saludable i no patir cap malaltia relacionada amb l'excés de pes. Aprimar-se i caure en un dèficit calòric és una mica més complex.

Però saltar a corda té més avantatges importants. La segona és que no necessitaràs cap aparell complicat. Pots comprar una corda o fabricar-la tu mateix. A més és un exercici que pots fer a casa. Per perdre pes no cal que comencis a anar al gimnàs dues hores al dia. De fet és millor que vagis incrementant a poc a poc la teva càrrega d'exercici durant les primeres setmanes per no fer-ho tot el primer dia.

Si de veritat vols notar resultats de forma ràpida, has de tenir també en compte que cal que combinis l'exercici amb una alimentació sana i saludable fugint de les calories buides de l'alcohol o dels refrescos ensucrats i canviant molta de la teva alimentació que consisteixi en ultraprocessats per menjar real.

Això sí, el que has de tenir en compte a l'hora de saltar a corda és que és important que després estiris de forma correcta per evitar que els músculs se't carreguin. Aprimar i perdre pes ha de ser només una conseqüència. La causa i pel que s'ha de lluitar és per tenir una vida més saludable.

Si t'ha interessat aquesta notícia, potser vols conèixer els exercicis que més ajuden a rebaixar el greix corporal