L'estudi 'Solidarity', coordinat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha conclòs que el remdesivir té poc o cap efecte en intentar reduir la mortalitat per coronavirus. A banda del remdesivir, l'assaig també ha avaluat els tractaments per hidroxicloroquina, la combinació de lopinavir i ritonavir i els interferons i ha arribat a la conclusió que cap dels medicaments afecta a la reducció de la mortalitat als 28 dies o de la mitjana d'estança hospitalària. Els resultats d'aquest assaig són encara preliminars i estan pendents de revisar-se abans de publicar-se com a treball acadèmic

L'estudi, que abarca més de 30 països, ha observat els efectes d'aquests tractaments en la mortalitat, la iniciació de la ventilació i la durada de l'estança a l'hospital.

La resposta de Gilead

L'empresa farmacèutica Gilead, productora del remdesivir, ha respost a l'estudi de l'OMS i ha dit que els preocupa que l'assaig no hagi estat sotmès a la revisió "rigorosa" necessària. Segons apunten, l'estudi 'Solidarity "va prioritzar l'accés ampli, que es tradueix en una heterogeneïtat significativa pel que fa a l'adopció, implementació, controls i mostra de pacients". Per tot això, creuen, "no és clar" si les troballes de l'estudi són "concloents".

A més, recorden que un estudi de l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels Estats Units, publicat al 'New England Journal of Medicine', va concloure que el tractament amb remdesivir implica millores clíniques significatives en pacients amb coronavirus.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus