19 de octubre de 2020
19.10.2020
Diari de Girona

La clau per aconseguir un ventre pla sense sortir de casa

Un senzill exercici per aquells als qui no els agrada sortir a córrer o anar al gimnàs i amb el que pots reduir el greix de l'abdomen

19.10.2020 | 11:37
Ventre pla.

Arriba la tardor amb tota la seva esplendor i és el moment de fer balanç dels atípics mesos d'estiu on més d'un ha deixat de banda les rutines saludables de menjar i exercici. Segur que són molts els que s'han plantejat dir adéu als quilos de més i fins i tot desfer-se del greix localitzat a la panxa.

El més difícil de començar una rutina saludable és decidir què s'ha de fer, què menjar i com fer-ho. Els resultats no són immediats, i és fonamental la constància i la paciència.

Aprimar-se no és sinònim de menjar i sopar un dia sí i un altre també senzilles amanides amb tomàquet ni castigar-se al gimnàs passant hores en una cinta de córrer o sobre una màquina el·líptica. És cert que el ritme de vida habitual impedeix a vegades disposar del temps que voldríem per anar al gimnàs o practicar esport sense sacrificar el nostre temps d'oci. Malgrat tot, hi ha diversos exercicis que es poden realitzar des de casa i que només ens portaran uns minuts que, per increïble que pugui semblar, aporten resultats i són beneficiosos per estar en forma.

Hi ha múltiples exercicis aeròbics que poden ajudar en aquesta gesta, però n'hi ha un en concret que, a més, d'enfortir l'abdomen, també treballa les cuixes, les espatlles i els oblics. Es tracta de la coneguda com a planxa. Aquest exercici, també conegut com a "plank", treballa diferents parts del cos i únicament es necessita una superfície plana (estoreta, una catifa o el mateix terra).

El que has de fer és col·locar-te cap per avall recolzat sobre els colzes flexionats i les puntes dels peus. Per aconseguir una correcta posició, els colzes han d'estar sota de les espatlles i l'esquena completament estirada. Has de tenir el cos recte i paral·lel a terra. Has de tibar els glutis i estirar els abdominals.

Ver esta publicación en Instagram

#alohealwithlove challenge ?? day 8: dolphin plank (makara adho mukha svanasana) ???? . today's pose is for resilience, and I really feel like this plank covers that for me. fun fact about myself, I freaking hate plank pose, and it's one that I have always really struggled with and avoided as much as possible - but I really feel like I've adapted and gained strength enough to endure this and make it work ??? . ??Hosts: @pigeatsfish @ele_argi @gesticulate @syoghina @piccolayogini @mintyogini . ??Sponsors: @aloyoga @alomoves . #yoga #yogi #yogaathome #yogatraining #yogapractice #yogaselfpractice #yogamoves #yogaeveryday #yogaeverydamnday #yogadaily #yogajourney #igyogachallenge #igyoga #igyogagirl #reikihealing #energyhealing #disabilityawareness #endometriosis #endo #endowarrior #spiritual #mindfulness #selflove #fitness #starseed #healing #makaraadhomukhasvanasana #plank #plankpose

Una publicación compartida de Bel Brooks (@plutonicalchemy) elEls experts recomanen mantenir aquesta postura durant 5 minuts. Atenció, encara que sembli senzill, el primer cop que ho provis el més segur és que aguantis 30 segons, atès que, en aquest exercici, un minut és tot un món. L'ideal és que vagis pujant cada dia 30 segons, o només 10, fins que a la fi puguis arribar als cinc minuts.

El plank forma part dels denominats exercicis isomètrics, un conjunt de postures ideals per enfortir els músculs de l'abdomen i de la part superior i inferior del cos.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit