La Fundació Oncolliga organitzarà la cursa de BTT solidària Oncobike amb un nou model adaptat a la pandèmia. L'alternativa, que tindrà lloc l'octubre vinent, s'ha hagut de reorganitzar per les circumstàncies i s'anomenarà «Oncobike Special Edition». A diferència de les quatre edicions que s'han celebrat, la cinquena edició es realitzarà individualment i tindrà un recorregut de 34 km i 836 metres de desnivell que s'haurà de fer per la Vall de Llémena, un territori ja conegut pels participants veterans.

L'entitat ha ajornat la data inicial prevista per a la cursa per les restriccions de la covid-19, i ha decidit emplaçar els participants a l'any vinent. La nova data és el 16 d'octubre de 2021. La cinquena edició s'havia de celebrar el 17 d'octubre, però l'organització va decidir ajornar-la per la situació sanitària del país. Amb tot, el període per inscriure's a la cursa solidària ja és obert i s'acceptaran sol·licituds fins al 9 de desembre.

La Fundació ha adaptat altres iniciatives solidàries per incloure-les dins del context de confinament. Així, s'ha realitzat «l'Oncoswim Virtual» i l' «Onco100x100», una sèrie de reptes virtuals que l'Oncolliga ha posat en marxa els darrers mesos. En el cas de la cursa de BTT, els participants tenen l'opció de recaptar fons a través del seu dorsal per ajudar així a sumar més donatius.

La prova té lloc a Sant Gregori, que acull la sortida i l'arribada dels participants, i consta de dos itineraris: un de 200 km i un altre de més curt, d'uns 110 km. Per participar-hi, els equips han de reunir un total de sis ciclistes que poden anar fent relleus, si bé sempre n'hi ha d'haver com a mínim dos en ruta.

Caiguda dels ingressos

L'objectiu de l'entitat és destinar tots els diners a la cura i suport pels malalts de càncer i les seves famílies. A conseqüència de l'actual crisi social i sanitària de la covid-19, l'entitat sosté que ha vist reduïts considerablement els seus ingressos habituals, provinents majoritàriament d'activitats solidàries organitzades pels voluntaris de les diferents delegacions i dels esdeveniments esportius que s'han ajornat fins a l'any vinent.